طرز تهیه دسر کاسترد با طعم های مجذوب کننده
به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، دسر کاسترد، دسری بسیار لذیذ و خوش طعم است که با طعم ها و روش های متفاوتی تهیه می گردد. با دنبال کردن طرز تهیه کاسترد می توانید یک دسر خوشمزه و خوش آب و رنگ را به میز غذای خود اضافه کنید. تنوع روش های تهیه این دسر شامل کاسترد ساده، دسر کاسترد با ژله، کاسترد میوه ای، دسر کاسترد با سس شکلات، کاسترد انبه و دسر کاسترد بدون پودر کاسترد است که هر یک طعمی مجذوب کننده و فوق العاده دارند. حال، اگر شما نیز علاقه مند به یاد گرفتن طرز تهیه دسر کاسترد هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دسر کاسترد | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت | 20 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
پودر کاسترد چیست؟
پیش از هر چیزی بهتر است که کمی درباره پودر کاسترد بدانیم. کاسترد، پودری آماده است که به پودر نشاسته شباهت زیادی دارد و از آن برای تهیه انواع دسر و کرم استفاده می گردد. طرز تهیه پودر کاسترد را معمولا نمی توان در خانه دنبال کرد و باید آن را به شکل آماده بخرید. طرز استفاده از پودر کاسترد هم به صورت افزودن آن به انواع کیک و دسرهای مختلف است. برای یافتن پاسخ این سوال که با پودر کاسترد چی درست کنم؟ ادامه این مطلب را دنبال کنید.
فیلم طرز تهیه کاسترد ساده
در ادامه فیلم تهیه دسر کاسترد آمده است و اگر می خواهید این دسر خوشمزه را با تماشا ویدیو آماده کنید، فیلمی که در ادامه می آید را از دست ندهید.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/02/کاسترد.mp4
طرز تهیه دسر کاسترد ساده
در طرز تهیه کاسترد به صورت ساده، ابتدا باید نیمی از شیر و پودر کاسترد را مخلوط کنید. در ادامه شکر و مابقی شیر را حرارت دهید و سپس ترکیب کاسترد را به آن اضافه کنید. پس از غلیظ شدن دسر، گلاب و وانیل را به دیگر مواد بیفزایید تا دسر ساده شما آماده گردد. البته این دسر را می توان با طعم های میوه ای، کاسترد با بیسکویت، کاسترد شکلاتی و ژله ای نیز تهیه کرد. در روش تهیه کاسترد با بیسکویت، شما ممکن است طرز تهیه دسر کاسترد با بیسکویت مادر را دنبال نموده یا از انواع دیگر بیسکویت بهره ببرید.
مواد اولیه طرز تهیه کاسترد ساده با شیر
در طرز تهیه کاسترد با شیر ، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید. این میزان مواد اولیه مناسب طرز تهیه کاسترد برای 4 نفر است؛ با تغییر میزان مواد اولیه به یک نسبت، می توانید آن را برای افراد بیشتر یا کمتری درست کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
شیر | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
پودر کاسترد | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | نصف پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
پودر پسته، پودر نارگیل و پودر دارچین (برای تزئین) | به میزان لازم |
دستور تهیه دسر کاسترد ساده
در این قسمت طرز تهیه کاسترد با پودر کاسترد معرفی شده است:
- مرحله اول: برای تهیه کاسترد ساده، ابتدا پودر کاسترد را در نصف پیمانه شیر حل کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، شکر را همراه با به جای مانده شیر درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را به خوبی هم بزنید تا دانه های شکر درون شیر حل شوند و شیر به جوش آید.
- مرحله سوم: سپس کاسترد حل شده در شیر را به محتویات درون قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید تا مایه دسر غلیظ گردد.
- مرحله چهارم: حالا گلاب و وانیل را به مواد دسر کاسترد درون قابلمه بیفزایید.
- مرحله پنجم: دسر آماده شده را داخل ظرف سرو ریخته و با استفاده از پودر پسته، پودر نارگیل و پودر دارچین تزئین کنید.
طرز تهیه کاسترد بدون پودر کاسترد
جالب است بدانید که این دسر را می توانید بدون پودر کاسترد نیز تهیه کنید. مواد لازم و مراحل طرز تهیه کاسترد ساده و بدون پودر کاسترد در ادامه آمده است.
مواد اولیه دسر بدون پودر کاسترد
برای این روش درست کردن کاستر ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
پودر نشاسته ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 پیمانه |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
زعفران ساییده شده و دم کشیده | 1 قاشق چایخوری |
تکه های میوه، شکلات یا پودر پسته | به میزان لازم |
دستور تهیه دسر کاسترد (بدون استفاده از پودر کاسترد)
مراحل زیر را دنبال نموده و این دسر خوشمزه را در منزل تهیه کنید:
- مرحله اول: برای تهیه دسر بدون پودر، ابتدا زعفران را به همراه پودر نشاسته، شکر، شیر و گلاب در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس این مواد را در قابلمه مناسبی بریزید.
- مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را به خوبی هم بزنید تا غلیظ شوند.
- مرحله سوم: در این مرحله، وانیل را به مواد اضافه نموده و هم بزنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، دسر را درون ظرف سرو ریخته و داخل یخچال بگذارید.
- مرحله چهارم: پیش از سرو، دسر را با تکه های میوه، شکلات یا پودر پسته تزئین نموده و نوش جان کنید.
طرز تهیه کاسترد انبه
طعم انبه به بیشتر دسرها مزه فوق العاده ای می دهد. اگر شما نیز به طعم انبه علاقه دارید، طرز تهیه دسر کاسترد انبه انتخاب مناسب شما است.
مواد اولیه دسر کاسترد انبه
کاسترد انبه، یکی از خوشمزه ترین انواع این دسر بوده و برای تهیه آن، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید. این میزان مواد اولیه مناسب تهیه دسر کاسترد انبه برای 4 نفر است و در طرز تهیه کاسترد برای 10 نفر باید میزان مواد اولیه را 2.5 برابر کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
شیر | 1 لیتر |
چوب دارچین | 1 عدد |
شکر | 2 فنجان |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
بادام زمینی خام | 1 فنجان |
انبه پوره شده | 2 عدد |
بادام خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | نصف قاشق غذاخوری |
دستور تهیه دسر کاسترد انبه
طرز تهیه دسر با پودر کاسترد و انبه به توضیح زیر است:
- مرحله اول: اگر برای تهیه کاسترد انبه ای آماده هستید، ابتدا شیر را در شیرجوش یا قابلمه کوچکی بریزید و چوب دارچین را داخل آن بیندازید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و منتظر بمانید تا به جوش آید.
- مرحله دوم: سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا مواد خنک شوند.
- مرحله سوم: در ادامه، قابلمه را مجددا روی حرارت بگذارید. شکر را به مواد اضافه نموده و هم بزنید تا دسر غلیظ گردد.
- مرحله چهارم: در مرحله بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و زرده های تخم مرغ زده شده را به مواد دسر اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب نموده و دوباره قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مرحله پنجم: مواد را به خوبی و به صورت مداوم هم بزنید تا مایه دسر غلیظ گردد.
- مرحله ششم: حالا دوباره قابلمه را از روی حرارت کنار بگذارید و بادام زمینی و پوره انبه را به مواد بیفزایید. سپس محتویات درون قابلمه را به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله هفتم: دسر آماده شده را در ظرف مناسبی ریخته و در طبقه وسط یخچال قرار دهید تا خنک شده و خودش را به خوبی بگیرد.
- مرحله هشتم: سپس دسر را با استفاده از شکر، پودر دارچین و بادام خرد شده تزئین نموده و سرو کنید.
طرز تهیه کاسترد با سس شکلات
از طعم بی نظیر شکلات نمی توان گذشت، بنابراین پیشنهاد می کنیم طرز تهیه دسر کاسترد را با شکلات نیز امتحان کنید. بعلاوه اگر به طعم شکلات علاقه دارید، طرز تهیه موس شکلاتی را نیز در وبلاگ وبلاگ اخبار و رویدادها از دست ندهید.
مواد اولیه در طرز تهیه کاسترد مجلسی با سس شکلات
مواد اولیه در طرز تهیه پودر کاسترد با شیر به شیوه مخصوص قنادی ها و با طعم شکلات، مطابق جدول زیر و مناسب برای 4 نفر است. پس در طرز تهیه کاسترد برای 6 نفر باید میزان مواد اولیه را میزانی افزایش دهید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
شیر | 1 لیتر |
شکر | 1 پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
پودر کاسترد | 5 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
شکلات تخته ای | 100 گرم |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه کاسترد با سس شکلات
برای آنکه برترین تجربه از طرز تهیه دسر کاسترد با خامه را داشته باشید، مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- مرحله اول: ابتدا شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پودر کاسترد و شکر را به شیر اضافه نموده و به خوبی هم بزنید تا غلیظ گردد.
- مرحله دوم: در ادامه کره و وانیل را به مواد اضافه نموده و قابلمه را از روی حرارت بردارید. مواد را به خوبی باهم ترکیب کنید تا بافتی یکدست و صاف به وجود آید.
- مرحله سوم: مایه دسر را درون قالب یا ظرف ریخته و در یخچال قرار دهید تا سفت و سرد گردد.
- مرحله چهارم: در مرحله بعد از طرز تهیه دسر کاسترد مجلسی ، برای تهیه سس شکلات، ابتدا خامه صبحانه را در یک ظرف ریخته و روی حرارت بگذارید. مواد را هم بزنید تا خامه گرم گردد؛ البته دقت کنید که خامه نباید بجوشد.
- مرحله پنجم: سپس خامه صبحانه را از روی حرارت بردارید و شکلات خرد شده را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید. سس شما باید رقیق باشد، پس آن را هم بزنید تا یکدست گردد.
- مرحله ششم: دسر را از یخچال خارج نموده و از قالب بیرون آورید. در نهایت دسر کاسترد را در ظرف زیبایی قرار دهید و با سس شکلات تزئین کنید.
طرز تهیه کاسترد میوه ای
بهتر است این دسر خوشمزه را با میوه نیز امتحان کنید. اضافه کردن میوه به اغلب انواع دسرها، بسیار مجذوب کننده خواهد بود؛ به طور مثال در طرز تهیه دسر کارامل (کرم کارامل) نیز اضافه کردن میوه، ایده ای عالی به نظر می رسد.
مواد اولیه دسر کاسترد میوه
طرز تهیه کاسترد با موز و دیگر میوه ها بسیار ساده است و برای درست کردن آن، تنها به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
پودر کاسترد | 50 گرم |
شیر | 3 پیمانه |
شکر | 100 گرم |
انواع میوه مانند موز، توت فرنگی، سیب و انگور | به میزان کافی |
دستور تهیه کاسترد با موز و میوه ها
طرز تهیه کستر با موز و دیگر میوه ها، شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: در طرز تهیه دسر کاسترد میوه ای ، ابتدا نیمی از شیر را در یک قابلمه بزرگ بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شیر را به خوبی هم بزنید.
- مرحله دوم: در یک ظرف دیگر، به جای مانده شیر را ریخته و پودر کاسترد را به آن اضافه کنید. این مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست گردد؛ سپس آن را کنار بگذارید.
- مرحله سوم: هنگامی که شیر گرم شد، شکر را به آن اضافه کنید. حرارت شعله را زیاد نموده و به مدت 15 دقیقه مواد را به خوبی هم بزنید.
- مرحله چهارم: در ادامه، حرارت را کم نموده و مخلوط شیر و پودر کاسترد را به قابلمه اضافه کنید. دوباره مواد را به مدت 10 دقیقه دیگر هم بزنید تا غلیظ گردد.
- مرحله پنجم: سپس حرارت را خاموش نموده و مایه دسر را به مدت 5 ساعت درون یخچال بگذارید تا سرد و خنک گردد.
- مرحله ششم: انواع میوه همانند موز، توت فرنگی، سیب و انگور را به دلخواه خرد نموده و در ظرف مناسبی بریزید. سپس مایه کاسترد را به میوه های خرد شده اضافه نموده و نوش جان کنید.
در سرانجام این بخش، پیشنهاد می کنیم که اگر به درست کردن دسر در منزل علاقه مند هستید، طرز تهیه برترین دسرهای فوری و بی دردسر را در مجله وبلاگ اخبار و رویدادها دنبال کنید.
طرز تهیه کاسترد با ژله
اگر می خواهید برای مهمانان خود سفره ای رنگین و زیبا پهن کنید، این دسر را نیز در منو پذیرایی خود جای دهید. بر خلاف چیزی که شاید شما تصور کنید، طرز تهیه دسر کاسترد با ژله سخت نیست و می توان آن را با طعمی مجذوب کننده آماده کرد.
مواد اولیه برای تهیه دسر کاسترد با ژله
برای تهیه کاسترد با ژله، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
شیر | 1 پیمانه |
پودر کاسترد | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | به میزان کافی |
وانیل | به میزان کافی |
پودر ژله با طعم دلخواه | 1 بسته |
انواع میوه | به میزان کافی |
دستور تهیه دسر کاسترد با ژله
برای تهیه این دسر ژله ای، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: در طرز تهیه کاسترد ژله ای، ابتدا پودر کاسترد را در 1 پیمانه شیر ریخته و به خوبی هم بزنید. زمانی که مواد مخلوط شدند، ظرف را روی حرارت میانه گاز بگذارید.
- مرحله دوم: در مرحله بعدی، مخلوط شیر و پودر کاسترد را به طور مداوم هم بزنید تا شیر به جوش آید.
- مرحله سوم: زمانی که شیر جوشید، نوبت به افزودن شکر می رسد. 2 قاشق غذاخوری شکر را اضافه نموده و هم بزنید.
- مرحله چهارم: هر چقدر شیر مدت زمان بیشتری روی حرارت بماند، سفت تر می گردد. زمانی که مواد به مقدار کافی غلیظ شد، وانیل و گلاب را اضافه نموده و کمی هم بزنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله پنجم: پس از خنک شدن دسر، آن را درون یک ظرف ریخته و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت و سرد گردد.
- مرحله ششم: در مرحله بعد ژله را حاضر کنید؛ پودر ژله را در یک لیوان آب جوش حل نموده و سپس نصف لیوان آب سرد را به ژله اضافه کنید. مواد ژله را به خوبی هم بزنید تا شفاف گردد. دقت داشته باشید که پس از اضافه کردن آب جوش، باید هم زدن را به شکلی دقیق و کامل انجام دهید تا تمام دانه های ژله در آب جوش حل شوند. فرایند حل شدن دانه های ژله را به زمان اضافه کردن آب سرد موکول نکنید.
- مرحله هفتم: ژله را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.
- مرحله هشتم: در نهایت ژله را روی دسر بریزید و در یخچال بگذارید. برای سرو کاسترد با ژله، روی آن را با میوه ها یا هر خوراکی دیگری تزئین نموده و سپس نوش جان کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دسر کاسترد با شیر
با رعایت این نکات، می توانید یک دسر کاستارد خوشمزه و حرفه ای تهیه کنید:
- برای تهیه دسر دو رنگ، زمانی که مواد را از روی حرارت برداشتید، به نیمی از آن میزانی پودر کاکائو اضافه کنید.
- برای شیرین تر شدن دسر، میزان شکر را افزایش دهید.
- یکی از ایده های مجذوب کننده در طرز تهیه کاسترد ، استفاده از پوره موز برای تزئین کاسترد است.
- اگر کرم کاسترد بیش از حد سفت شد، کمی شیر داغ به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
- برای سفت شدن بیشتر کرم کاسترد، میزان شیر را کاهش دهید.
- دسر کاسترد بعد از سرد شدن، سفت تر می گردد، بنابراین دسر را به مدت طولانی روی حرارت قرار ندهید.
- ترکیب میوه، آب میوه و پوره میوه موجب تغییر بافت کرم کاسترد خواهد شد.
- قبل از اینکه دسر را درون قالب بریزید، قالب را کمی چرب کنید تا موقع سرو به راحتی خارج گردد.
- طرز تهیه کاسترد با آب ایده جالبی نیست و باید در تهیه آن از شیر بهره ببرید.
- شما می توانید از بیسکویت پتی پور خرد شده در لابه لای دسر استفاده نموده و روی آن را با شکلات رنده شده تزئین کنید. طرز تهیه دسر کاسترد با بیسکویت ، باعث می گردد که این دسر خاصیت سیرکنندگی بیشتری داشته باشد. بعلاوه می توانید به جای بیسکویت خرد شده از یک لایه کیک استفاده نموده و طرز تهیه دسر کاسترد با کیک را امتحان کنید.
روش نگهداری دسر کاسترد
حال که با روش های درست کردن کاسترد آشنا هستید، اکنون این سوال پیش می آید که دسر کاسترد را چگونه نگهداری کنیم؟ دسر کاسترد را در ظرفی درب دار قرار دهید و در یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که برخلاف برخی از دسرهای دیگر، کاسترد را نمی توان مدت زمان زیادی در یخچال نگهداری کرد، زیرا آب می اندازد؛ به ویژه زمانی که با مواد دیگری مانند ژله ترکیب گردد.
جلوگیری از خراب شدن دسر کاسترد
دسر کاسترد تقریبا به مدت 24 ساعت در یخچال سالم مانده و قابل استفاده است؛ پس بهتر است که این دسر را به مقدار مصرف خود در هر وعده تهیه کنید. بعلاوه برای جلوگیری از خراب شدن کاسترد، دقت داشته باشید که ظرف دسر بیرون از یخچال باقی نماند.
با کاسترد، پذیرایی از مهمانان را تکمیل کنید!
در این مطلب طرز تهیه دسر کاسترد در انواع مختلف را آموزش داده و شما را با نکات تهیه این دسر آشنا کردیم. پیشنهاد می کنیم که حتما دسر کاسترد را برای مهمانی ها تهیه نموده و با آن مهمانان خود به ویژه بچه ها را غافلگیر کنید. البته، اگر فرصت تهیه این دسر یا هر نوع دسر دیگری را ندارید، می توانید از وبلاگ اخبار و رویدادها یاری بگیرید. سفارش آنلاین شیرینی وبلاگ اخبار و رویدادها در خدمت شما است تا در کمترین زمان ممکن، سفارش شما را به محل آدرس تان ارسال کند.
شما دسر کاسترد را با چه روشی تهیه می کنید و برای درست کردن آن چه نکاتی را مدنظر قرار می دهید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود در زمینه تهیه این دسر را با ما و دیگر کاربران وبلاگ اخبار و رویدادها به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
آیا می توان دسر کاسترد را بدون پودر کاسترد تهیه کرد؟
بله، برای درست کردن این دسر، ابتدا زعفران، پودر نشاسته، شکر، شیر و گلاب را روی شعله گاز حرارت دهید تا غلیظ گردد. سپس وانیل را اضافه نموده و پس از ترکیب شدن وانیل با دیگر مواد دسر، قابلمه را از روی حرارت بردارید. در سرانجام دسر را با تکه های میوه، شکلات یا پودر پسته تزیین و سرو کنید.
چگونه می توان دسر کاسترد را به غلظت مناسب رساند؟
با استفاده از شیر می توان غلظت این دسر را به حد مطلوب رساند. مثلا اگر دسر شما بیش از حد غلیظ شد، میزانی شیر اضافه کنید یا برای غلیظ تر شدن دسر، میزان شیر را کاهش دهید.
چگونه می توان دسر کاسترد میوه ای درست کرد؟
در طرز تهیه کاسترد میوه ای، ابتدا باید مایه دسر را آماده کنید و در یخچال قرار دهید تا خنک گردد. سپس میوه های موردنظر خود مانند موز، توت فرنگی، سیب و انگور را خرد نموده و کف قالب دسر بریزید. در نهایت مایه دسر را اضافه نموده و آن را سرو کنید.
منبع: اسنپ فود