اهمیت تسریع طرح توسعه بندر چابهار و مسایل صیدوصیادی

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، خبرنگاران: ترانسفرفیش، یکی از محورهای فعالیت های ترانزیتی چابهار می تواند مطرح گردد و اسکله های صیادی این منطقه با هماهنگی و راهنمایی سازمان منطقه آزاد چابهار قادر خواهند بود به یک هاب منطقه دریای عمان و اقیانوس هند تبدیل شوند.

اهمیت تسریع طرح توسعه بندر چابهار و مسایل صیدوصیادی

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها از زاهدان به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد چابهار، اهمیت چابهار از چندین محور جغرافیایی، اقتصاد بین الملل، اقصاد بومی، توسعه اجتماعی و فرهنگی قابل توجه است.

از نقطه نظر جغرافیایی، چابهار هم عرض جغرافیایی میامی ایالت فلوریدای آمریکاست و آب و هوای بی نظیر این نقطه از خاک کشورمان به ویژه در تابستان که خنک ترین بندر کشور است که در تبلیغ این منطقه برای مقصد گردشگران داخلی و خارجی کوشش جدی مشاهده نمی گردد.

بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی کشور است و با اجرای طرح توسعه قادر خواهد بود در میان بنادر تمامی کشورهای منطقه به عنوان یک بندر با قابلیت های فوق العاده (Mega Port) فعالیت کند.

نقش چابهار در اقتصاد بین الملل به گونه ای حائز اهمیت است که این منطقه در مرکز طلایی کریدور شماره 9 اقتصاد تجارت جهانی قرار گرفته است و به شکل شاخص و اثرگذاری بر کوتاه کردن زمان و قیمت تمام شده حمل کالاهای تجاری به ایفای نقش می پردازد.

مالی بومی چابهار که با استفاده از صید سنتی آبزیان اقیانوسی بهره مند می گردد با استفاده مناسب از شناورهای صیادی پیشرفته به جای بهره گیری حدود 185 هزار تن که در امسال از دریا صید شده است تا ظرفیت 500 هزار تن و حتی یک میلیون تن در سال نیز قدرت بهره مندی از این دریا و شناورهای صیادی منطقه را دارد.

در زمینه توسعه اجتماعی و فرهنگی چابهار نیز پتانسیل جاذبه های گردشگری با وجود بیش از 110 اثر طبیعی و تاریخی و ملی در کنار جمعیت واجد هوش و استعداد سرشار مردم بومی چابهار همگام با توسعه مالی و سیاسی این منطقه نویدبخش توسعه متوازن در این نقطه استراتژیک مهین اسلامی مان است.

اقدام مهم نظام اسلامی برای تاکید بر اهمیت فوق العاده چابهار و این منطقه تصویب و ایجاد منطقه آزاد چابهار بوده که مجرای توسعه متوازن شرق کشور را توسعه هر چه مناسب تر چابهار معرفی نموده است.

اما، اقدام و حرکتی عمیق و ناشی از یک تفکر استراتژیک برای این منطقه، تصویب و اجرای سریع پروژه های مالی و توسعه ای چابهار که مطالعات آن به انجام رسیده و کارهای کارشناسی مقتضی هر یک از آنها به طور کامل انجام شده و احتیاجمند تسریع در تامین اعتبارات مقتضی و اجرای کامل است.

آنچه به دلیل گرفتاری های طبیعی و بعضا غیرطبیعی عنوان شده در بالا، در میان چارت تشکیلاتی سازمان منطقه آزاد چابهار فراموش گشته و متعاقب آن در توضیح وظایف سازمانی آورده نشده بود، و یا در حد یک اداره کل و در زیر مجموعه معاونت مالی و سرمایه گذاری مشخص صندلی شده بود.

مباحث مربوط به حمل و نقل و ترانزیت دیده شده که چنین صندلیی امکان هرگونه پیگیری جدی کارشناسی و تخصصی در این زمینه را از سازمان منطقه آزاد چابهار با توجه به اهداف اصلی مورد پیگیری و مشخص شده از سوی مقامات بالاتر از این سازمان سلب می کرد.

با عنایت به برنامه کلان و استراتژیک شورای عالی مناطق آزاد و ویژه مالی کشور برای هریک از مناطق آزاد و اطلاق و ابلاغ توسعه ترانزیت به عنوان محور فعالیت های سازمان منطقه آزاد چابهار، بار اصلی ترانزیت از چابهار بر دوش بنادر تجاری چابهار و اسکله های شهید بهشتی و کلانتری این شهر بندری است.

آنچه حائز اهمیت در این باره است پیگیری و اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر و ایجاد تسهیلات مقتضی برای حمل و نقل کالاهای ترانزیتی به وسیله بندر است که ظرفیت این بندر در ایران 1404 را به 86 میلیون تن در سال برساند.

صیادان با بهره مندی از اقیانوس و صید بالغ بر 180 هزار تن آبزیان دریایی قریب به 40 درصد صید تن ماهیان کشور را به 28 شرکت و کارخانه فرآوری تن ماهی در منطقه عمومی چابهار می فروختند.

منطقه آزاد چابهار باید به انجام وظیفه قانونی خود که یاری به مردم محروم مناطق همجوار است و هم به لحاظ بهره گیری از یک مزیت فوق العاده مالی منطقه ای و بومی یعنی موضوع صید و صیادی، با سوق دادن بعضی از سرمایه گذاران به سمت ایجاد بازارهای فروش ماهی و آبزیان اقیانوسی اقدام نماید.

به عبارت دیگر ترانسفرفیش ، یکی از محورهای فعالیت های ترانزیتی چابهار می تواند مطرح گردد و اسکله های صیادی این منطقه با هماهنگی و راهنمایی سازمان منطقه آزاد چابهار قادر خواهند بود به یک هاب منطقه دریای عمان و اقیانوس هند تبدیل شوند و علاوه بر تامین احتیاج کشور، تامین کننده صید آبزیان دریایی برای بازارهای فروش محصولات شیلاتی سایر کشورها و ری اکسپورت (صادرات مجدد) آنها را عهده دار شوند.

محسن محمدی تعیین، مشاور منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار

ج

منبع: تسنیم

به "اهمیت تسریع طرح توسعه بندر چابهار و مسایل صیدوصیادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اهمیت تسریع طرح توسعه بندر چابهار و مسایل صیدوصیادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید