اولین پاتک به انبساط پولی در نیمه دوم سال، بانک مرکزی ترمز نقدینگی را می کشد؟

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، خبرنگاران:رئیس کل بانک مرکزی از برگشت نرخ کنترل متغیرهای نقدینگی به قبل از شیوع کرونا اطلاع داد. این سیاست با هدف قبض نقدینگی انجام می گردد.

اولین پاتک به انبساط پولی در نیمه دوم سال، بانک مرکزی ترمز نقدینگی را می کشد؟

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در پست اینستاگرامی نوشت: سیاست ضروری و واکنشی در دوره کرونا از اول مهر ماه متوقف شده است.

پس از شیوع کرونا بانک مرکزی با هدف یاری به بخش واقعی اقتصاد اقدام به کاهش نرخ سپرده قانونی بانک ها کرد.

با این سیاست بانک ها امکان وام دهی بیشتر داشتند و از این جهت نرخ ضریب فزاینده افزایش یافته بود. طوریکه عدد ضریب فزاینده به بالاترین حد خود در این دوره رسیده بود.

ضریب فزاینده پولی حاصل نسبت حجم نقدینگی به پایه پولی است که قدرت خلق پول را در دوره مورد آنالیز نشان می دهد. این مقدار در ماه مرداد مطابق با مقدار پایه پولی و نقدینگی به عددی معادل 7.54 واحد رسیده است که در دهه های گذشته بی سابقه بوده است.

یکی از دلایل مصوبه ستاد ملی کرونا برای تامین اقتصادی در دوره شیوع کرونا بوده است بر اساس مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، مقرر شده بود معادل 250 هزار میلیارد ریال از محل سپرده قانونی با هدف اعطای تسهیلات به خانوارها و بنگاه های آسیب دیده در اختیار بانک ها قرار گیرد.

حال همتی خبر داده است با توجه به انجام تعهدات بانک مرکزی نرخ سپرده قانونی به حالت عادی برگردانده شده است تا امکان کنترل نقدینگی و ضریب فزاینده فراهم گردد.

ضریب فزاینده پولی در بی سابقه ترین مقدار

منبع: اقتصادنیوز

به "اولین پاتک به انبساط پولی در نیمه دوم سال، بانک مرکزی ترمز نقدینگی را می کشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولین پاتک به انبساط پولی در نیمه دوم سال، بانک مرکزی ترمز نقدینگی را می کشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید