خروج دولت از خودرو سازی جدی است
به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، در حالی که بسیاری از کارشناسان معتقدند مصوبه واگذاری سهام شرکت های خودرو ساز به بخش خصوصی بیشتر یک نمایش است و اجرا نمی گردد وزیر صنعت گفت: نسبت به واگذاری سهام خودروسازان به بخش خصوصی مصمم و جدی هستیم.

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، مطابق مصوبه هیات عالی واگذاری در خرداد ماه قرار است دولت سهامش را در شرکت های خودرو ساز بفروشد. با این مصوبه14 درصد سهام دولت در ایران خودرو و 17 درصد سهام دولت در سایپا احتمالا فروخته خواهد شد. با این حال بسیاری از کارشناسان با توجه به سوابق قبلی دولت برای فروش سهام شرکت های خودرو ساز معتقدند دولت عزمی برای فروش سهام این دو شرکت بزرگ خودرو ساز ندارد چرا که سال هاست که بحث فروش سهام دولت در شرکت ای خودرو ساز مطرح است اما دولت هر بار از این موضوع سر باز زده است.
همین موضوع و وجود یک مدیریت دولتی ناکارآمد منجر شده بدهی و زیان انباشته شرکت های خودرو ساز سر به فلک بگذارد. اما به تازگی رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: واگذاری دو خودروساز بزرگ به بخش خصوصی شروع شده و نسبت به واگذاری آنها به بخش خصوصی مصمم و جدی هستیم.
او اضافه نمود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این دو خودروساز بزرگ سال جاری یا در نهایت تا انتها سال 99 به بخش خصوصی واگذار خواهند شد.
با این حال حمیدرضا صمدی در نشست هم اندیشی رونق صنعت قطعه سازی در واکنش به بحث های مطرح شده مبنی بر واگذاری سهام دو شرکت خودروسازی، گفت: وزیر صنعت از واگذاری سهام شرکت های خودرویی تا سال 99 خبر داده، در حالی که واگذاری ها مدت زمان زیادی به طول انجامیده و مطمئناً در این مدت به نتیجه نخواهد رسید.
وی با بیان اینکه واگذاری شرکت های خودروساز دردی از دردهای صنعت خودرو را دوا نمی نماید، اضافه نمود: حضور دولت در شرکت های خودروساز طی سال های 68 تا 82 الزامی بود، ولی بعد از اتمام جنگ تحمیلی، دولت باید از این صنعت خارج می شد.
محمود گودرزی معاون بازار بورس تهران هم در این باره گفت: واگذاری ایران خودرو و سایپا نیازمند انجام تشریفات قانونی لازم در آزادسازی بعضی کدهای معاملاتی و مهم تر از آن، معین قیمت پایه و شرایط عرضه است.
- تحول بزرگ در صورت واگذاری
در همین رابطه رئیس کمیته فقهی سازمان بورس گفت: دولت از شمول سهام داران دو خودروساز خارج می گردد و به این ترتیب صنعت خودروسازی کشور در آستانه یک تحول بزرگ قرار می گیرد. غلامرضا مصباحی مقدم به ایرناگفت: با واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی حمایت های ویژه ای که دولت و مجلس در اینگونه شرایط از این شرکت ها داشتند برداشته می گردد و این دو شرکت مجبور خواهند شد تا امکانات و منابع خود را به صورت مالی مدیریت، هزینه ها را کاهش و فراوریات خود را بهبود ببخشند. او اضافه نمود: واگذاری این شرکت ها به بخش خصوصی موقعیت مناسبی را برای آنها در بازار ایجاد می نماید تا بتوانند به وسیله رقابت و فراوری محصولات باکیفیت در بازار ماندگارتر شوند.
منبع: همشهری آنلاین