همه چیز درباره قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل ونقل گفت: طی ماه های اخیر پیشرفت پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان سرعت بیشتری گرفته و پنج شرکت و موسسه در بخش قم اصفهان فعال شده اند.

همه چیز درباره قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان

عباس خطیبی، در گفت وگو با وبلاگ اخبار و رویدادها اظهار کرد: در حال حاضر نسبت به گذشته شرایط بهتری در این پروژه پیدا کردیم و در فاصله قم تا اصفهان که در ماه های گذشته رکود نسبی داشتیم، عملیات اجرایی مان را آغاز کردیم و پنج شرکت در این بخش که 245 کیلومتر است، در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه دو روز گذشته نیز وزیر راه و شهرسازی به همراه هیاتی از این پروژه بازدید کرد، اضافه نمود: دربخش های مختلف اجرای آبراه ها، خاکریزها، بخش های حفاظتی و... وضعیت مناسبی در کارگاه های احداث شده وجود دارد. بر اساس آخرین آمار موجود حدود 204 دستگاه و ماشین آلات و بیش از 170 نفر نیروی انسانی در این جهت فعال هستند، شرایط روز به روز بهتر می گردد و کوشش داریم تا به حالت طبیعی و نرمال برسد.

پیگیری برای بازگشایی باقیمانده ال سی حدود 10 میلیاردی

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل ونقل در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت فاینانس و ال سی چینی نیز ادامه داد: در زمینه بازگشایی ال سی هم وضعیت نسبتا مناسبی داریم و باقیمانده آن را نیز در کوشش برای بازگشایی بخش دیگر ال سی چین هستیم تا بتوانیم کار را جلو ببریم.

خطیبی افزود: ال سی چینی در نظر گرفته شده برای این پروژه حدود 13.6 میلیارد یوآن چینی بود که از این عدد تا کنون چهار میلیارد یوآن عملیاتی شده و ما بقی آن نیز در دستور کار واقع شده است و کارها در همین سطح در حال اجرا است. برای ادامه فعالیت در این خط ریلی پیگیری های لازم برای بازگشایی باقیمانده ال سی مورد نظر در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه تا کنون با همان ال سی چهار میلیارد یوآن گذشته عملیات اجرایی اجرا شده است، گفت: از این به بعد احتیاج داریم برای ادامه پروژه و پیشرفت بیشتر در آن، باقیمانده ال سی را بازگشایی کنیم که اقدامات لازم در این زمینه در دست پیگیری واقع شده است اما در این زمینه مسئله ای وجود ندارد.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل ونقل همچنین درباره میزان پیشرفت فیزیکی خط ریلی سریع السیر تهران-قم-اصفهان در بخش های مختلف و کل پروژه، اعلام نمود: حدود 58 درصد زیرسازی در محدوده قم تا اصفهان اجرا شده و باید اصلاحاتی روی آن انجام گردد که ممکن است ضریب پیشرفت فیزیکی آن را کاهش دهد. در اسکوپ نخست 14 درصد پیشرفت فیزیکی داریم و این عدد در کل پروژه به حدود پنج درصد می رسد.

خطیبی با بیان اینکه پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان 410 کیلومتر بوده که 165 کیلومتر در جهت تهران- قم و مابقی در بخش قم-اصفهان به طول 245 کیلومتر است، گفت: با توجه به اینکه می خواهیم از منابع تخصیص یافته شده هدفمند استفاده کنیم با توجه به اینکه زیرسازی قطعه قم-اصفهان اجرا شده، ابتدا از این اسکوپ آغاز خواهیم کرد اما به این معنا نیست که کاری در بخش تهران-قم انجام نمی گردد.

تاخیر در زمان بهره برداری و اتمام به شرط تامین اعتبار

وی با تاکید بر اینکه همه کوشش مان را برای اتمام قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان به کار بسته ایم، اضافه نمود: گرچه در این پروژه ها نمی توان بازه زمانی دقیقی برای اتمام و بهره برداری تعیین کرد اما بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، ساخت این خط ریلی از سال 1393 در بازه زمانی پنج ساله برآرود شده است اما فراز و نشیب ها و مشکلاتی داشت که تاخیر در آن به وجود آمده است.

معاون ساخت وتوسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه ها شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل با بیان اینکه نمی توان از هم اکنون آمار قطعی درباره میزان اعتبار مورد احتیاج کل پروژه ارائه داد و در انتها کار امکان محاسبه هزینه ها و ارزش پروژه وجود دارد، ادامه داد: در این اسکوپ برنامه ریزی ها برای اتمام آن اجرا شده و هر قدر که ال سی آن بازگشایی گردد برای مراحل دیگر پروژه نیز برنامه ریزی نموده و عملیات اجرایی را متناظر با آن آغاز می کنیم.

خطیبی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه ریل مورد احتیاج این پروژه از فراوری داخلی تامین می گردد یا به وسیله واردات، اظهارکرد: با توجه به اینکه طرف چینی فاینانس این خط ریلی را تامین می نماید، ریل و سایر تجهیزات مورد احتیاج سهم طرف خارجی بوده و از آن طریق تامین خواهد شد اما از ریل ملی برای دیگر خطوط ریلی درحال ساخت استفاده خواهیم کرد.

وی درباره سرعت در نظر گرفته شده برای قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان با توجه به اظهارات وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس زیرسازی های انجام شده، از ابتدا سرعت 300 کیلومتر در ساعت برای این پروژه در نظر گرفته شده بود که اخیرا این سرعت به 250 کیلومتر کاهش یافت اما مجدادا با توجه به شرایط و تکنولوژی روز راه آهن پرسرعت در جهان، آن را به همان سرعت 300 کیلومتر برگرداندیم و هم اکنون در حال اعمال تغییرات برای رساندن سرعت بهره برداری به این سرعت هستیم.

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، پیش از این سعید رسولی معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، درباره این پروژه به وبلاگ اخبار و رویدادها گفته بود که پروژه قطار سریع السیر تهران-قم- اصفهان متوقف نشده است اما در زمینه مسائل اقتصادی و اعتباری با سازمان برنامه و بودجه اختلاف نظرهای داریم که امیدواریم به زودی حل و فصل گردد. اما محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی دو روز پیش اعلام نمود: موانع این پروژه رفع و عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "همه چیز درباره قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید