3 کودک، 3 دردسر دندانی

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، اگر شما دختر بچه و یا پسر بچه شیطانی در منزل داشته باشید حتما می دانید که گاهی شیطنت به حساب دندان هایشان می رسد و اورژانس هایی پیش می آید که نمی دانید در این شرایط باید چه کار کنید. ما در اینجا 3 تا از مهم ترین اتفاق هایی را که برای دندان ها و دهان بچه ها پیش می آید، آورده ایم و در این شرایط باید چه کار کنید.

3 کودک، 3 دردسر دندانی

3 کودک، 3 دردسر دندانی

در اورژانس های دندانپزشکی بچه ها چه کنیم؟

اگر شما دختر بچه و یا پسر بچه شیطانی در منزل داشته باشید حتما می دانید که گاهی شیطنت به حساب دندان هایشان می رسد و اورژانس هایی پیش می آید که نمی دانید در این شرایط باید چه کار کنید. ما در اینجا 3 تا از مهم ترین اتفاق هایی را که برای دندان ها و دهان بچه ها پیش می آید، آورده ایم و در این شرایط باید چه کار کنید.

اورژانس اول: درد دندان

دندان درد علل مختلفی دارد که شایع ترین آنها پوسیدگی دندان است. اگر پوسیدگی به موقع برداشته و دندان ترمیم نگردد، میکروب ها و یا سموم آنها به مغز دندان و سپس ریشه دندان و بافت نگه دارنده اطراف دندان می رسند و در نهایت به ایجاد آبسه منجر می شوند.

آبسه دندان برجستگی متورم و قرمز رنگی در ناحیه اطراف ریشه دندان است که معمولاً دردناک است.

عفونت های دندانی علاوه بر درد و ناراحتی که برای کودک ایجاد می نماید، به دلیل کاهش مصرف غذا به وسیله کودک باعث سوء تغذیه در او می گردد.

پیشگیری و درمان زود هنگام پوسیدگی دندان، به خصوص در افرادی که سابقه بیماری قلبی مادرزادی، تب روماتیسمی، پایین بودن مقاومت بدن در برابر عفونت و عقب افتادگی ذهنی و جسمی دارند، اهمیت به سزایی دارد. بنابراین ضروری است بچه های که دچار پوسیدگی دندان، دندان درد و... هستند را در اسرع وقت به نزد دندانپزشک فرستاد. ایجاد آمادگی روانی در دانش آموزان برای مراجعه به دندانپزشک، به ویژه به وسیله معلم در محیط مدرسه، بسیار سودمند است.

اورژانس دوم: گاز گرفتن گونه

یک عادت شایع در بین افراد است که در هرسنی دیده می گردد. گاز گرفتن گونه در مخاط داخل دهان در ناحیه تحت آسیب، تغییراتی ایجاد می نماید و پلاک های سفید رنگ کمی برجسته ای به طور گسترده و منتشر ناحیه را می پوشاند. تداوم عمل گاز گرفتن گونه ممکن است نهایتا به ایجاد زخم در ناحیه منجر گردد. ضایعه ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشد. هم در زنان و هم در مردان به طور یکسان دیده می گردد و معمولا حاکی از یک عادت عصبی است. گرچه تمایلی به بدخیمی در این ضایعه وجود ندارد، بیمار باید از تغییرات داخل دهان خود مطلع باشد و احتمال وجود عفونت قارچی در این ناحیه رد گردد. درمان خاصی احتیاج ندارد ولی به هر حال بهتر است بیمار تشویق گردد تا این عادت را ترک کند.

والدین بچه های که در مطب دندانپزشکی بی حسی موضعی دریافت می دارند، باید مطلع باشند که بافت نرم در ناحیه تزریق، برای یک ساعت یا بیشتر بی حس خواهد بود. این بچه ها باید به دقت تحت نظر باشند تا نتوانند سهوا و عمدا این بافت را گاز بگیرند.

بچه های که بی حسی فک پایین را برای اعمال ترمیمی معمولی دریافت می دارند، ممکن است لب، زبان یا سطح داخل گونه را گاز بگیرند. گاهی اوقات والدین یک یا دو ساعت بعد از دیدار دندانپزشکی به مطب تلفن می نمایند تا آسیب وارده به مخاط دهان کودک شان را اظهار دارند.

اگر این حادثه در طی دیدار دندانپزشکی روی داده باشد، والدین ممکن است شگفت زده شوند. در تمام موارد کودک ناحیه را جویده است و در نتیجه 24 ساعت بعد در محل زخمی وجود خواهد داشت.

معمولا والدین تصور می نمایند که دلیل این زخم، بروز عفونت ناشی از کار دندانپزشک و یا وسایل غیراستریل مطب است که کاملا اشتباه است و فقط نتیجه عدم مراقبت از کودک در زمان بی حس بودن لب و زبان، پس از درمان دندانپزشکی است. با این حال، کودک باید در 24 ساعت اول دیده گردد. دهان شویه آب نمک وسرم در تمیز نگه داشتن ناحیه یاری خواهدکرد.

اورژانس سوم: بیرون پریدن دندان از دهان

دندان بیرون افتاده را پیدا کرده و سریعا با آب سرد بشویید (آن را نسابید و به آن مواد پاک نماینده نزنید و فقط از آب بهره ببرید)به وسیله یک تکه گاز تمیز و یا پارچه خیس آن را گرفته و در جای خود در دهان قرار دهید و با فشار ملایمی آن را به جای خود راهنمایی کنید.

اگر نتوانستید این عمل را انجام دهید، دندان را در داخل ظرف تمیزی محتوی آب دهان، آب، شیر و یا سرم نمکی قرار داده و یا در دهان نگه دارید و سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورتی که خارج از اوقات کاری مطب این رخ داد درنگ نکرده و تلفن او را پیدا کنید. هرچه شما سریع تر عمل کنید شانس حفظ و بقای دندان بیشتر خواهد شد.

فورا با دندانپزشک اطفال تماس بگیرید. اگر سریع عمل کنید می توانید دندان را حفظ کرده و از عفونت عصب و احتیاج به درمان های دندانپزشکی سخت تر در آینده جلوگیری کنید. در این مواقع دهان را با آب شستشو داده و برای جلوگیری از تورم کمپرس سرد کنید. اگر توانستید قطعه شکسته شده را پیداکنید و آن را با خود به مطب دندانپزشکی ببرید.

منبع:http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "3 کودک، 3 دردسر دندانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 کودک، 3 دردسر دندانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید