زردآلو و خواص آن

به گزارش وبلاگ اخبار و رویدادها، زردآلو میوه ای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل می آید. میوه زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد.زردالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم می شوند و دارای ویتامین های A ،C، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین(B3) می باشد.

زردآلو و خواص آن

خواص زردآلو

خواص زردآلو برای سلامتی شامل توانایی آن برای درمان سوء هاضمه، یبوست، گوش درد، تب، بیماری های پوستی، سرطان و کم خونی است. روغن زردآلو برای درمان عضلات بیمار و زخم ها مفید خواهد بود.

بعلاوه بیشتر متخصصان بر این باورند که زردآلو برای مراقبت از پوست به خصوص برای زنان بسیار موثر است. به همین دلیل است که این ماده در ساخت لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این، زردآلو می تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد، سطح کلسترول خون را کاهش دهد، از کاهش بینایی جلوگیری کند، به کاهش وزن یاری نماید، شرایط و بیماری های تنفسی را درمان کند، به تقویت استخوان ها یاری کند و تعادل الکترولیت ها در بدن را حفظ نماید.

شما می توانید زردآلو را به صورت خام میل کنید یا آن را خشک نمایید. بعلاوه این میوه خوشمزه در تهیه مربا، آب میوه و ژله مورد استفاده قرار می گیرد.

می توان روغن زردآلو را نیز استخراج کرد. این روغن مزایای زیادی برای سلامتی انسان دارد. نام علمی زردآلو از زبان ارمنی گرفته شده است. به همین دلیل بیشتر دانشمندان بر این باورند که منشا پیدایش زردآلو از این کشور است. با اینحال زردآلو در کشورهایی همانند یونان و رم باستان نیز یافت می شد و بیشتر متخصصان ادعا می نمایند که اولین کشت این میوه خوشمزه حدود 3000 سال قبل در هند اتفاق افتاده است. اینکه منشا پیدایش زردآلو کدام کشور است زیاد مهم نیست. تاثیری که این میوه بر روی سلامت بدن دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید مدنظر قرار گیرد.

زردآلو شبیه هلو یا آلو است. این میوه ها دارای پوست خارجی نرم و خوشمزه ای هستند. در وسط زردآلو هسته ای قرار گرفته است که به هنگام خوردن آن باید مراقب دندان های خود باشید. این هسته بسیار سفت و محکم است. معمولا زردآلو به رنگ زرد و نارنجی است که رنگ قرمزی بر روی یک طرف آن وجود دارد.

می توان این میوه را به روش های مختلف مورد استفاده قرار داد. به خاطر مواد تشکیل دهنده منحصر به فرد، مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی این میوه خوشمزه سال هاست که در میان افراد محبوب است.

ارزش غذایی زردآلو

مزایای زردآلو برای سلامتی بدن، به خاطر محتوای ارزشمند آن همانند ویتامین های A، C، K ، E و نیاسین است. مواد دیگری همانند پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم و فسفر در زردآلو یافت می شود. بعلاوه این میوه خوشمزه سرشار از فیبر غذایی است که می تواند برای بدن بسیار مفید باشد.

10 خاصیت زردآلو

همانطور که قبلا نیز گفتیم زردآلو خواص زیادی دارد. در ادامه بعضی از مزایای زردآلو را با هم مرور می کنیم:
درمان یبوست با زردآلو
زردآلو سرشار از فیبر است. بنابراین می تواند اجابت مزاج را بهبود ببخشد. اغلب توصیه می شود بیمارانی که به طور مکرر از یبوست رنج می برند از این میوه استفاده نمایند زیرا خاصیت ملین دارد. فیبر به اجابت مزاج یاری می کند. در چنین شرایطی انتقال مواد قابل دفع از بدن به سمت روده ها راحت تر می شود و به سادگی از بدن خارج می شود.

فیبر به فراوری شیره معده یاری می کند و همین امر جذب مواد مغذی را ساده تر خواهد نمود. در چنین شرایطی غذا به راحتی شکسته می شود تا هضم آن راحت تر شود. علاوه بر این، فیبر می تواند حرکات دستگاه گوارش را تحریک کند و این حرکات باعث می شود اجابت مزاج بهتر شود.

سلامت استخوان ها با مصرف زردآلو
زردآلو دارای مواد معدنی ارزشمند ومهمی است که برای سلامت و رشد استخوان ها لازم است. موادی همانند کلسیم، فسفر، منگنز، آهن و مس نقش بسیار مهمی در ایجاد استخوان و حفظ سلامت آن بازی می نمایند. بنابراین، خوردن زرد آلو شما را مطمئن می سازد که استخوان های سالمی دارید و از بروز شرایط مرتبط با پیری همانند پوکی استخوان جلوگیری می کند.
خواص زردالو برای سلامت قلب
زردآلو برترین روش برای محافظت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری های مختلفی همانند حملات قلبی، سکته و تصلب شرایین است. مقادیر بالای ویتامین C در زردآلو و نیز وجود پتاسیم و فیبر غذایی می تواند به سلامت سیستم قلبی-عروقی یاری کند.

ویتامین C قلب را از وجود رادیکال های آزاد محافظت می کند. پتاسیم نیز می تواند فشار خون را پایین بیاورد. وجود فیبر غذایی در زردآلو باعث می شود کلسترول اضافی بر روی دیواره های رگ های خونی تجمع ننمایند. تمامی این موارد به همراه یکدیگر باعث سلامت قلب و بهبود شرایط آن می شوند.

سطح مایعات و متابولیسم
سطح مایعات در بدن عمدتا به دو ماده معدنی یعنی پتاسیم و سدیم بستگی دارد. اندازه بالای پتاسیم در زردآلو به تعادل سطح مایعات در بدن یاری می کندو شما را مطمئن می سازد که انرژی بدن به صورت مساوی در میان همه اندام ها و عضلات توزیع شده است. با حفظ سطح الکترولیت ها در بدن، شما می توانید انرژی بیشتری داشته باشید، از گرفتگی عضلات بکاهید، از جریان خون در سرتاسر بدن مطمئن شوید.
بهبود گوش درد با زردآلو
زردآلو برای گوش درد بسیار عالی است. اگرچه مکانیسم این عمل هنوز معین نشده است اما تجربه نشان می دهد که استفاده از زردآلو برای گوش درد مفید خواهد بود. ریختن چندقطره از آن در گوش می تواند یک درمان سریع برای دردهای ناشی از عفونت باشد.

دانشمندان بر این باورند که مواد آنتی اکسیدانی موجود در زردآلو می تواند چنین نتایجی داشته باشد.

خواص زردآلود برای تب
آب زردآلو معمولا برای بیمارانی توصیه می شود که از تب رنج می برند. این ماده ویتامین ها، مواد معدنی، کالری ها و آب مورد احتیاج بدن را تامین می کند. بعلاوه این میوه خوشمزه قادر است سموم را از اندام های مختلف بدن دفع نماید. بعضی از افراد از زردآلوی بخار دیده برای کاهش تب استفاده می نمایند.

در این روش، زردآلو به عنوان یک ماده ضدالتهاب و تسکین دهنده عمل می کند و می تواند بر روی سطح دمای بدن تاثیر بگذارد. علاوه بر این، زردآلو می تواند التهاب موجود در سایر بخش های بدن را کاهش دهد.

خاصیت زردآلو برای اختلالات پوستی
زردآلو برای مراقبت از پوست بسیار مفید است. این ماده می تواند به سرعت جذب پوست شود و بعد از اعمال آن، پوست چرب نخواهد بود. زردالو تنها برای نرمی و درخشندگی پوست مورد استفاده قرار نمی گیرد. این میوه در درمان بیماری های مختلف پوستی همانند اگزما و خارش نیز موثر است. این موضوع به خاطر وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در زردآلو یافت می شود.

این میوه نه تنها اندازه قابل توجهی ویتامین A دارد(می تواند 60 درصد از احتیاج بدن به این ویتامین را برطرف کند) که به داشتن پوستی سالم تر یاری می کند بلکه حاوی انتی اکسیدان هایی است که از پوست در برابر رادیکال های ازاد محافظت می کند. همانطور که می دانید رادیکال های ازاد به از بین رفتن پوست و ایجاد نشانه های پیری در صورت یاری می نمایند.

خواص زدرآلو برای کم خونی
به خاطر وجود آهن و مس، زردالو می تواند در درمان کم خونی مفید باشد. این خاصیت به افرادی که از کم خونی رنج می برند بسیار یاری خواهد نمود. کم خونی در اصل کمبود آهن است و می تواند به مواردی همانند ضعف، خستگی، سبکی سر، مسائل گوارشی و عملکرد ضعیف متابولیسم منجر شود. بدون گلبول های قرمز خون، بدن نمی تواند اکسیژن مورد احتیاج خود را تامین کند. اندام های بدن نیز در چنین شرایطی به درستی کار نخواهند کرد.

آهن بخش کلیدی تشکیل گلبول های قرمز است و مس نیز در این فرایند یاری می کند. هردوی این مواد معدنی در زردالو موجودند و می توانند تشکیل گلبول های قرمز را تسریع نمایند.

زردآلو و سرطان
دانه زردآلو به درمان سرطان یاری می کند. به خاطر وجود کاروتنوئیدها و از سوی دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان هایی که در زردآلو یافت می شود، این میوه می تواند به محافظت از بدن در برابر آنتی اکسیدان ها یاری کند. همانطور که می دانید رادیکال های ازاد محصول فرعی و خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث می شوند سلول های سالم DNA خود را تغییر دهند و به سلول های سرطانی تبدیل شوند.

آنتی اکسیدان ها می توانند این مواد خطرناک را خنثی نمایند. در چنین شرایطی می توان مطمئن بود که بدن دچار بیماری هایی همانند سرطان، بیماری قلبی و آلزایمر نمی شود. زردآلو می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

زردآلو و آسم
محققان و دانشمندان بر این باورند که روغن زردآلو خاصیت ضد آسمی دارد ومی تواند در درمان نشانه های این بیماری مفید باشد. وجود چنین خاصیتی می تواند به کاهش استرس و فشار موجود در ریه ها یاری کند. در نتیجه از بروز حملات آسم جلوگیری می کند.

عوارض احتمالی مصرف زردآلو

خطری در خصوص مصرف این میوه گزارش نشده است. البته بعضی از افراد ممکن است به مواد موجود در آن الرژی داشته باشند. به همین دلیل، نگرانی هایی در خصوص میوه خشک شده وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرد.

سولفیت یکی از موادی است که در بیشتر میوه های خشک شده یافت می شود و ماده خوبی محسوب نمی شود. سولفیت می تواند بر روی نام تاثیر بگذارد و حملات نام را تحریک نماید. بنابراین، اگر در پی درمان طبیعی نام هستید بهتر است از زردآلوی طبیعی بهره ببرید.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "زردآلو و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زردآلو و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید